Sunday, December 4, 2016

Good person

Takpyh heran
Orang baik/orang yg fikir akhirat pada zaman ni .
Memang dianggap pelik .
Dianggap poyo .
Dianggap tah pape .
Dianggap ketinggalan.
Dianggap bosan .
Dianggap huduh .
Dianggap buduh .
Ni semua sebab apa ?
Sebab orang mmg da tak anggap penting utk tegakkan hukum Allah .
Hukum Allah tu mmg kene ambil ringan je kan ? --

Tuesday, December 29, 2015

016.Mata ......mata .

Seriouslyy .
Mata membunuh .
Hadoii .
Bangkitlah .
Tegakkan prinsip dirimu  .
Tundukkan pandanganmu .
Jadilah wanita yang benar solehah .
Bukan satakat luaran .
Dalaman itu penting .
Kadang pakaian tak melambangkan dalaman .
Sabarlah wahai hati .
Janji Allah itu pasti .
Come on . ;)

015 . Agama


Apehal ni ? -.-
Agama amal bawa mati lah .
Bukan kau keluar dari sekolah agama .
Kau boleh buat sukahati kau . 
Fikirlah kawan  .
Gais ,
Tolonglah .
Kita jangan jadi murah sangat .
Selagi diri murah .
Selagi tulah tak dapat tegakkan hukum Allah .
Aku xnak cakap tak boleh letak gambar dekat laman sosial .
Tapi beragak agak ler  -.- 
Aku xnk cakap x boleh chat dengan lelaki .
Tapi banyak lagi benda  kena fikir .
Tak payah  duk melayan lelaki .
Akhirat .
Amal .
Aku xnk cakap aku baik .
Sebab kdg2 aku jatuh jugak .
Sebab tu aku tego .
Aku nak time aku jatuh .
Ade orang tego aku . :)
Pandai fikir la kawan .
Dah besar yawww . ;)

014.Permintaan .

Kalau aku diberi peluang untuk buat permintaan .
Satu je aku minta .
Cukuplah satu .
Aku nak tegakkan hukum Allah .
Everything gonna be okayy with that .
So please .
Aku tak boleh gerak sengsorang .
Siape nak tolong aku ?
Sini jom .
Dah .
Tak payah cakap .
Ganjaran ?
Ofcourse ada .
Selagi kau IKHLAS .
Nak apa ?
Syurga .
Kau mintalah apa kau nak kat sana .
Meh sini .
Kita ubah dunia :)

Wednesday, December 16, 2015

013.cRuSh

CRUSH ?
Semua mesti ada .
Tak payah nak covier sangat .
Cuma .
Berbeza .
Okay , DUNIA ni bukan selamanya~
So ?
Kejap lagi .
Mati jugak dia .
Apakata .
Sayang akhirat CRUSH kau .
Selagi belum sampai umur
Yang sesuai untuk kau nikah .
Tak payah nak tackle , couple bagai .
Biar .
Biarkan CRUSH kau tu .
Hantar nama dia banyak2 dekat Allah .
Sekurang kurangya .
NO maksiat mata , hati or anything else ?
Then ?
Kalau tak dpt jumpa kat DUNIA .
Akhirat kan ada ?
Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk kau .
Kalau kau tak dapat dia .
Maksudnya ?
Allah nak bagi yang berganda
Lebih baik dari dia .
Dunia bukan selamanya~
Tapi aku tak tahulah .
Kalau kau sayang crush kau .
Dunia semata mata~
Akhirat ?
Merana ...

Monday, December 14, 2015

012.Cinta ?

Berhadapan dengan orang yang kita minat ?
Suka ?
Sayang ?
Susah .
Tak tipu .
Memang susah .
Sebab .
Fitrah .
Tak boleh cakap apa ,
Lagi lagi bila dia budak baik .
Lagi lagi bila dia HAFIZ .
Lagi lagi bila dia ada rupa .
Dah la .
Cukup .
Tak payah nak duk mengada .
Tak perlu nak kecwa bagai
Bila kita bukan orangnya~
Stay cool .
Hidup tak lama ,
Tak payah duk terhegeh hegeh .
Baik duk atas sejadah .
Cari Dia yang Maha Esa .
Dah kemaruk sangat ke hape ?
Jaga hati , diri , iman .
Simpan satu nama .
Sebut dalam doa .
#JomCuba:)

011.Keep calm

Terkadang kita merana
kerana kesedihamn yang tidak dipinta .
Namun .
Sebantar lagi .
Dia beri bahagia .
Tapi kita ?
Sukar bersyukur kepadaNya .
Kita pinta bahagia .
Kita peroleh bahgia .
Di samping terselit luka .
Kerana .
Sebenarnya .
KETENANGAN .
Lebih sempurna berbanding bahgia .
Hidup .
Walau tiada bahagia .
Pasti bahagia .
Kerana adanya tenang .
Dan adanya .
Dia .
Pencipta yang ternyata sempurna .
#takfahamsudaa><
#soalhatiakujaa^^